31 mei 2018

Start elektrisch autodelen in Vlaanderen

PERSBERICHT

Bart Tommelein geeft het startschot voor 200 elektrische deelauto’s, Zen Car Vlaanderen gaat van start bij Officenter !

In de 8-jarige ervaring als elektrisch autodeler in Brussel stelt Thierry Deflandre, voorzitter RvB Zen Car, dat “Elektrisch rijden en deeleconomie meer dan ooit hand in hand gaan en Zen Car vol de kaart trekt van elektrisch autodelen in Vlaanderen. Doel is om onze huidige vloot te verdubbelen tegen eind volgend jaar en 200 elektrische deelauto’s in Vlaanderen in het verkeer te brengen.”

Zen Car in Vlaanderen ambieert om binnen de 3 jaar één van de top 3 autodeel organisaties in Vlaanderen te worden. En natuurlijk nr 1 op het vlak van elektrisch autodelen.

Zen Car staat garant voor Zero Emission en Zero Noise autodelen met state-of-the-art elektrische voertuigen met elk hun eigen laadpaal waar de wagen wordt opgehaald en terug afgeleverd. Dit is het zgn. “Station based” autodelen.

Thierry Deflandre:

“We zijn trots dat minister Bart Tommelein ons eerste project in Vlaanderen bij Officenter Vilvoorde komt inhuldigen. De co-working omgeving van Officenter is een uitstekende plaats om elektrisch rijden en autodelen te introduceren. Het geeft de kans aan de bedrijven om zonder grote drempel te beginnen met het vergroenen en nieuwe mobiliteit ten volle te beleven! Het CPT beleid van de minister steunt dit actief waardoor alle Officenter vestigingen in Vlaanderen nog deze zomer hun eerste deelautostation opstarten.”

Naast de bedrijvenmarkt neemt Zen Car Vlaanderen de focus op overheden om het delen van hun vloten met de inwoners van de steden en gemeenten te stimuleren. Naar de inwoners wordt dit een sterke stimulans om de aanschaf van een tweede wagen sterk in vraag te stellen en te kiezen voor elektrisch autodelen. Zen Car Vlaanderen neemt zo actief deel aan het beleid rond duurzame mobiliteit en deeleconomie.

Tijdens het kick-off event van 31 mei werd Zen Car Vlaanderen officieel voorgesteld met daarbij VitaeMobility als exclusief vertegenwoordiger. Alle informatie rond het elektrisch autodelen kan je dan ook bij hen bekomen.

Slotwoord van Vlaams Minister van Energie, Bart Tommelein: “We streven in Vlaanderen naar een toekomst met enkel nog zero-emissievervoer. Maar dat realiseer je niet in één dag. Als de Vlaming via een autodeelproject kan kennismaken met elektrisch rijden en er vertrouwen in krijgt, is dat een enorme plus. Elektrisch autodelen is een echte win-win: minder vervuilende uitlaatgassen en minder auto’s op de weg, wat zorgt voor minder files.”

CONTACT : 

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x